Index Vakbarát Hírportál

Levelet kapott Pintér Sándor, a XVIII. kerület átvenné a Karinthy Gimnáziumot

2022. december 11., vasárnap 10:22

Szaniszló Sándor polgármester úgy látja, méltatlan a tankerület hozzáállása, a pedagógusok fenyegetését és elbocsátását elfogadhatatlannak tartja.

December 1-jei hatállyal három gimnázium nyolc pedagógusának szüntették meg közalkalmazotti jogviszonyát. A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai arról beszéltek, hogy váratlanul érte őket az eset, és úgy gondolják, ez „csak olaj a tűzre” – írtuk korábbi cikkünkben. Az ügyben demonstrációt is tartottak.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester ezt követően levelet küldött Pintér Sándor belügyminiszternek, amiben többek között úgy fogalmaz, hogy

Budapest 18. kerületének lakossága mélységes aggodalommal figyeli lakóhelyünk egyik meghatározó intézményében, a Karinthy Frigyes Gimnáziumban zajló eseményeket. Megítélésünk szerint a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatójának hozzáállása a Gimnáziumhoz méltatlan, a jogaikért küzdő pedagógusok fenyegetése és elbocsátása pedig elfogadhatatlan.

A kerületvezető úgy gondolja, hogy az elmúlt hónapok eseményei bebizonyították, „a kormány számára a Karinthy Frigyes Gimnáziumban folyó, nemzetközi szinten is elismert oktatás nem érték, az intézmény jelenleg is folyó polgári engedetlenségek miatt kilátásba helyezett további pedagóguselbocsátásokat már nem élné túl”.

Szaniszló Sándor ezért azt kérelmezi, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium jogát adják át Budapest XVIII. kerületének önkormányzata számára, egyúttal indítványozza az átadás-átvételről szóló egyeztetések azonnali megkezdését.

(Borítókép: Szaniszló Sándor 2014. október 8-án. Fotó: Beliczay László / MTI)

Rovatok