Index Vakbarát Hírportál

Harcolnak a Fővárosi Állatkertért

2022. december 12., hétfő 20:39

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetője, Szaniszló Sándor hétfőn közleményben szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert arra, hogy nyilvánítsa érvénytelenné a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pályázatát, és írjon ki egy új pályázatot.

Törölték a szerdai közgyűlés napirendjéről az állatkert főigazgatói kinevezéséről szóló előterjesztést, miután a DK bundát kiáltott amiatt, hogy a hét pályázó közül hatot még a meghallgatás előtt kizártak a versenyből − írta meg a Népszava

A DK információi szerint az állatkert főigazgatói posztjának betöltésére kiírt pályázatra többen is jelentkeztek, közöttük nemzetközi szinten is elismert szakemberek, ennek ellenére a bírálóbizottsági döntésre csak egy jelöltet hívtak meg, mindenki mást anélkül zártak ki, hogy személyesen bemutatkozhattak volna. 

Szaniszló a „vezetői pályázatok testre szabásáról” és „megbundázásáról” ír. A fővárosi koalíció legnagyobb frakciójaként ezt elfogadhatatlannak tartják, és a tisztességtelen feltételek miatt a DK képviselői nem támogatják a hátszéllel rendelkező jelölt személyét.

A lap kérésére Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese azt mondta, hogy amíg ő lesz a poszton, „nem lesz olyan, hogy egyvalakire rábökünk, és kinevezzük, pályázat ide vagy oda”.

A pályázatokat elbíráló bizottság hétfő kora délutáni ülésén januárra halasztotta a döntést. A bizottság tagjai az egyetlen érvényesnek nyilvánított jelentkező pályázata mellett az érvénytelen pályázatokat is megtekintik. Legkorábban januárban nevezhetik ki az új főigazgatót.

Rovatok