Index Vakbarát Hírportál

Négy parkoló kocsit lopott egy kisteherautó

2022. december 12., hétfő 18:19

Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy 31 éves férfi ellen, aki egy platós kisteherautóval több parkoló gépkocsit ellopott Budapesten.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki idén márciusban egy platós kisteherautóval lopott el több parkoló autót Budapesten.

A vádirat szerint a férfi március 9. és 15. között négy autót lopott el a XIII., a XIV., a XVIII., illetve a IV. kerületből.

A vádlott a többnyire lezárt járműveket ismeretlen módszerrel kinyitotta, ezután a gépkocsikat felhúzta a kisteherautó platójára, majd elhajtott a helyszínről. Két autót a lakóhelyére vitt, ahol később mindkét jármű – ismeretlen körülmények között – kigyulladt és teljesen kiégett.

Az ügyészség a 31 éves férfit négyrendbeli, üzletszerűen és három esetben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kéri – közölte az ügyészség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben korábban azt közölte, a gyanúsított a rábízott munkadíjat tippmixre költötte, és az adósságot az autók alkatrészeinek értékesítéséből befolyó összegből akarta megadni.

Rovatok