Index Vakbarát Hírportál

A rendőrök a buszsávokat ellenőrizték, nem volt benne köszönet

2022. december 12., hétfő 10:43

Ötvenhét helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, amikor több kerületben is ellenőrizték a buszsávok használatát két napon át – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. december 6-án és 8-án ismét ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát – írja a police.hu.

Az 57 helyszíni bírság közül negyvenhét esetben az autósokkal szemben buszsávban közlekedés miatt, tíz alkalommal a többi között záróvonal-átlépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, tilos jelzésen áthaladás, lejárt műszaki, továbbá útburkolati jel és előjelző nyíl figyelmen kívül hagyása miatt kellett intézkedniük.

A Budapesti Közlekedési Központtal közösen tartott kétnapos ellenőrzéskor egy férfit elfogtak, mert sikkasztás miatt elfogatóparancs volt ellene érvényben. Feljelentettek három járművezetőt buszsávban közlekedés miatt, egyiküktől elvették a kocsi rendszámát is, mert az autó ki volt vonva a forgalomból. Közigazgatási bírságot hárman kaptak: ketten a Behajtani tilos! tábla figyelmen kívül hagyása miatt, egy sofőr pedig a kötelező haladási irány megszegése miatt.

Az ellenőrzést december 6-án és 8-án a II., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XI., a XII., a XIII., a XIV. és a XIX. kerület frekventált útjain, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, valamint az M1-es és az M7-es autópálya közös bevezető szakaszán tartották.

Rovatok