Index Vakbarát Hírportál

Büntetőfeljelentést tett a Fidesz–KDNP a lakossági megtakarításokról szóló SMS-ek ügyében

2022. december 12., hétfő 18:53

Büntetőfeljelentést tett hétfőn a Fidesz–KDNP ismeretlen tettes ellen. A kormánypártok arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy rendeljen el nyomozást közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében – közölte Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában felidézte: pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen.

Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették – mondta a kormánypárti politikus, megjegyezve: a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Hozzátette: ehhez képest a a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott.

Ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra – fogalmazott.

„Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt” – fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.

Közölte: hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen. Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást.

A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos, és választ kíván – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Rovatok