Index Vakbarát Hírportál

Szerelme bizonyítékaként gyújtotta fel IX. kerületi lakásukat egy férfi

2022. december 12., hétfő 08:10

Lakástűz volt vasárnap este a IX. kerületben. Az eset miatt harminc embernek kellett elhagynia az otthonát. Nekik a katasztrófavédelem munkatársai biztosítottak melegedőbuszt.

Teljes terjedelmében égett egy IX. kerületi lakás Budapesten, a Sobieski János utcában vasárnap este – számolt be lapunknak Kisdi Máté, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. 

A lakás utcafronti ablakán több méteren csaptak ki a lángok. Az eset miatt harminc lakónak kellett elhagynia otthonát, akiknek az oltás ideje alatt melegedőbuszt kértek a katasztrófavédelem munkatársai. A hatóság információi szerint az ingatlanban ketten laktak, akiknek sikerült kimenekülni a lakásból. 

A tüzet a fővárosi tűzoltók gyors munkája miatt rövid idő alatt sikerült eloltani, így a lángok nem terjedtek át más lakásokra. 

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Facebook-posztban számolt be a tűzesetről. 

Szándékos gyújtogatás történt 

A rendőrség jelenlegi információi alapján a tüzet egy 64 éves férfi szándékosan okozta. A feltételezett elkövetőt a ferencvárosi rendőrök még a helyszínen elfogták. J. Jenőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói közveszély okozása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy feleségével összevesztek, majd szerelme bizonyítékaként gyújtotta fel ágymatracukat, amit azóta megbánt. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását. 

Rovatok