Index Vakbarát Hírportál

Több mint ötezren fertőződtek meg koronavírussal Magyarországon egy hét alatt

2022. december 14., szerda 09:22

A magyarországi összesített adatok szerint 6 millió 421 ezer fő a beoltott, 5193 fő az új fertőzött, és 43 beteg halt meg egy hét alatt.

Magyarországon az összesített adatok szerint 5193 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt 43 beteg – derül ki a kormányzati tájékoztató portál szerdán közzétett összesített adataiból.

Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

Rovatok