Index Vakbarát Hírportál

Sokakat érintő szolgáltatás szünetel Magyarországon

2022. december 14., szerda 20:48

Szerdáról csütörtökre virradóra szünetel a jegyértékesítés a MÁV online felületein, a vonatokon és a jegypénztáraknál – közölte a Mávinform szerda este a vasúttársaság honlapján.

A tájékoztatás szerint a jegyértékesítési rendszer karbantartása miatt szerda éjjel 23 órától csütörtökön hajnali 3 óráig nem működik a jegyértékesítés a menetrendi tervezőben (Elvira), a MÁV-applikációban, az automatákon, a vonatokon és a jegypénztáraknál.

„Javasoljuk utasainknak, hogy az érintett kisforgalmú, éjszakai időszak előtt vagy azt követően vásárolják meg a jegyüket” – írta a Mávinform.

Csúszik a MÁV–Volán-integráció

Lázár János építési és közlekedési miniszter Tordai Bence érdeklődésére elmondta, hogy habár az informatikai fejlesztések jelenleg is zajlanak uniós pénzből, 2023. január 1-jétől nem lehet bevezetni az egységes menetrend- és tarifarendszert.

A tárcavezető ugyanakkor jelezte, hogy 2023-ban mindent teljesíteni akar: a csomag első eleme az egységes bérletvásárlás lehet, ezt pedig egy megyei bérlet követhetné. Lázár János továbbá kifejtette, szeretné, ha lennének olyan termékei a MÁV–Volán-csoportnak, amelyek az üzemanyag-ársapka kivezetéséből kialakuló hátrányokra reagálnának. 

Rovatok