Index Vakbarát Hírportál

Ónos eső miatt kiadták a figyelmeztetést

2022. december 15., csütörtök 05:52

Csütörtökön felhős időre lehet számítani, napközben mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt figyelmeztetést adott ki több megyére is.

Csütörtök reggel északnyugaton kisebb ónos eső előfordulhat. Napközben alapvetően sok felhő lesz fölöttünk, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulhatnak. Csak helyenként alakulhat ki kisebb csapadék, majd a kora esti órákban délnyugat felől kiterjedt csapadékmező érkezik, de ez már főként esőt hoz magával. Többnyire gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél – írja az Időkép. Már enyhébb időre készülhetünk:

Hajnalban mínusz 5 és plusz 3, kora délután mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön melegfronti hatásra készülhetünk, emiatt dekoncentráltabbak lehetünk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat, az érzékenyebbek fejfájásra panaszkodhatnak. Nagy lesz a napi hőingás, így a megfázásveszély is, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Pénteken az ég is megdörrenhet

Péntekre virradóra a csapadékmező továbbvonul kelet-északkelet felé, eleinte sokfelé, reggel a keleti-északkeleti megyékben számíthatunk esőre. Napközben délen szakadozottabbá válik a felhőzet, Magyarország északi felén azonban sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon akár az ég is megdörrenhet.

Késő délutántól északnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Este délnyugat felől újabb csapadékhullám érkezik. Hajnalban 0–6 fok várható, délután 2 és 14 fok között alakulnak a maximumok, délen, délkeleten lesz melegebb.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok