Index Vakbarát Hírportál

Riasztó közlekedési balhét rögzített a kamera az M5-ös autópályán

2022. december 16., péntek 10:16

Test test elleni küzdelmet vívott egymással két kamionos Szeged irányában az M5-ös jelzésű sztrádán. A közlekedési konfliktusban érintett járművezetők percekig húzták egymás agyát, többször is centiken múlt a baleset az autópályán.

A magyar utakon gyakran előfordul, hogy a kamionosok lassú tempóval kielőzik egymást, feltartva ezzel a sort, hiszen a belső sávban közlekedők addig nem tudnak gyorsan haladni.

Most is valami hasonló játszódott le, az előzött kamionos azonban vélhetően rálépett a gázpedálra, így a belső sávba kisoroló kamionos nem tudta befejezni a megkezdett manővert.

A videón látszik, hogy a külső sávban haladó kamionos a baleset megelőzése érdekében teljesen ráhajtott a műszaki sávra, közben azonban nem vette el a lábát a gázról.

A BpiAutósok.hu által közzétett videó alatt sok komment jelent meg, többen is azt írták, hogy ebben a helyzetben nincs vétlen szereplő, mind a két sofőr tett azért, hogy balesetveszélyes helyzet alakuljon ki – amivel a mögöttük érkező forgalmat is lelassították.

Rovatok