Index Vakbarát Hírportál

Nyomozást rendelt el a BRFK Toroczkai László feljelentése után

2022. december 16., péntek 10:03

Választás rendje elleni bűntett gyanúja merült fel a Jobbik esetében a 2019-es európai parlamenti választásnál. Az ellenzéki párt a DK-val közösen lobbizhatott a Facebooknál a konkurens pártok kárára, írja a Magyar Nemzet.

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági és korrupciós bűncselekmények elleni főosztálya a Jobbik, illetve a Jobbik balliberális társai ellen – közölte Toroczkai László, aki szeptemberben tett feljelentést, miután arról értesült, hogy választás rendje elleni bűntettet követhettek el a Mi Hazánk Mozgalom rovására.

Toroczkai azt állítja, hogy Szabó Gábor, a Jobbik volt pártigazgatója 2019 májusában utasította a közvetlen munkatársait, hogy szervezetten jelentsék a Facebook-oldalát. Toroczkai szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy egy DK-s kapcsolaton keresztül mindezt előre megbeszélték a Facebook egyik magas szintű munkatársával.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a bizonyítékok felvetik a külföldi, akár az amerikai titkosszolgálat megjelenését is egy magyarországi választási kampányban, írja a lap.

Rovatok