Index Vakbarát Hírportál

Oroszlán Szonja őszintén vallott karrierváltása körülményeiről

2022. december 16., péntek 14:31

Oroszlán Szonja és Szily Nóra a karrierváltás miértjeit, nehézségeit és pozitívumait vesézték ki a Femina Szókimondó című videósorozatának harmadik részében. A színésznő elárulta, milyen volt állatorvos-asszisztensként dolgozni.

A Valami Amerika első részével, 2002-ben robbant be a köztudatba az akkor 25 éves Oroszlán Szonja. Rengeteget játszott, és egy idő után úgy érezte, változásra van szüksége. Elgondolkozott azon, hogy olyan hivatásban próbálná ki magát, amely szöges ellentéte a színészetnek.

Foglalkozástól függetlenül ez a gondolat sokakban megfogalmazódik, de pályát vele ellentétben csak kevesen módosítanak. Oroszlán Szonja hiába ért pályafutása csúcsára, egy idő után úgy érezte, beleragadt a vígjátékok butácska szőke nő karakterébe. Megfogalmazódott benne, nyújt-e számára még kihívást mindez, vagy ideje lenne elgondolkoznia egy másik úton.

Egy idő után magamat ismétlem, és ha magamat ismétlem, akkor nincs benne feladat, nincs kihívás. Ilyenkor vágyom arra, hogy mi a következő olyan dolog, amiben van egy kis nehézség

– mondta a színésznő.

Öt évet élt az Egyesült Államokban

Sokáig töprengett, mi legyen az a bizonyos új irány, mi az, ami iránt újra szenvedélyesen tudna lelkesedni. Állatimádata miatt végül elvégzett egy kétéves állatorvos-asszisztensi képzést, majd 2015-ben öt évre kiment az Egyesült Államokba, ahol egy állatkórházban dolgozott.

A vörös szőnyeges események után egyszer csak a műtőben találta magát, ő adogatta az operációt végző orvosnak a szikét, feltakarított egy-egy beavatkozás után. Mindezt egy pillanatig sem bánta, sőt azt sem árulta el a munkaadóinak, hogy Magyarországon ünnepelt sztár.

Azt szerettem volna, ha azért értékelnek, amit ott csinálok. Ne azért írjanak be a holnapi műtétre, mert láttak a tévében, hanem azért, mert én voltam jobb

– jelentette ki Oroszlán Szonja.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Rovatok