Index Vakbarát Hírportál

Ismét csobbant a jéghideg Balatonban a keszthelyi Rozmár

2022. december 17., szombat 12:25

A mínuszok és a fagyos víz ellenére is tartotta hagyományát Ferenczi Ottó, vagy, ahogy sokan ismerik, a keszthelyi Rozmár. Idén is úszott a Balatonban december 10-én, miközben többen csatlakoztak hozzá Gyenesdiáson.

Ferenczi Ottóhoz a tavalyi évhez hasonlóan idén is többen csatlakoztak, hogy megmártózzanak a jéghideg vízű decemberi Balatonban.

Az adventi csobbanásai miatt Ferenczi Ottót keszthelyi Rozmárnak nevezik a helyiek.

Ez volt a második adventi csobbanás Gyenesdiáson, amit tavaly először szervezett. Akkor is sok helyről csatlakoztak hozzá, Kaposvártól Zalaegerszegig.

Úgy gondoltam, most az idő közbeszólt, de nem baj, nagyon sokan vannak itt, hál’ istennek, hogy megrendezzem ismét ezt a második adventi csobbanást itt Gyenesdiáson az ünnepek előtt. Be tudunk menni a Balatonba, elleszünk egy kicsit, elbohóckodunk, elvagyunk, és aztán készülünk a keszthelyi nagy szilveszteri csobbanásra, ami most már 12 éve működik

– mesélte Ferenczi Ottó a Hírbalaton szerint.

A folyamatosan érkező fürdőzni vágyókat és nézőket Ferenczi Ottó egy rövid beszéddel és a csobbanás előtt egy kupica házi pálinkával köszöntötte. Ferenczi Ottó és Mányoki Attila, nyílt vízi hosszútávúszó hatására volt olyan keszthelyi úszó, aki másodszorra is részt vett az úszáson.

Igen, tavaly is voltunk Ferenczi Ottóval, akivel már régi barátság fűz össze. Hozzászoktam ehhez a hideg vizes kúrához, amelynek, meggyőződésem, hogy jó egészségmegtartó hatása van. Rozmár egy ikonikus alak, keszthelyi története során szokott Schirilla Györggyel is csobbanni, aki szintén a mozgalom a híve, a hideg vizes csobbanás egyik ikonikus alakja, így is mondhatnám

– mondta Német Lajos résztvevő, aki a többiekkel együtt kézen fogva besétált a nagyjából 5-6 fokos Balatonba, miközben a partról sokan figyelték és buzdították őket.

Majd az adventi csobbanás résztvevői egy kisebb koreográfiával boldog karácsonyt kívántak.

Rovatok