Index Vakbarát Hírportál

Elgázoltak egy gyalogost Budagyöngyénél, újra kellett éleszteni

2022. december 18., vasárnap 13:52

Elütöttek egy gyalogost, aki átszaladt a piros jelzésen Budapest XII. kerületében a Budagyöngye megállónál. A férfit újra kellett éleszteni.

Szombat éjjel a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, a Budagyöngyénél egy gyalogos férfi tilos jelzésen akart átkelni a villamosmegállótól a buszmegállók oldalára, amikor a neki balról, a Hűvösvölgy felől zöld jelzésen érkező Suzuki elütötte.

A férfi a szélvédő jobb oldalának csapódott, majd métereket repült, mielőtt az úttestre zuhant. Igen súlyosan megsérült, a nagy erőkkel balesethez érkező mentőknek – két esetkocsi és egy rohamkocsi – újra kellett éleszteniük őt, emiatt a ruháját is levágták róla, majd sokáig a földön stabilizálták az állapotát. Ezután tudták csak a mentőautóba helyezni és kórházba vinni.

A Suzukiban utazó idős házaspár nem sérült meg a balesetben.

A gyalogosok szempontjából trükkös a gyalogátkelő, ezért már nagyon sok gázolás történt a helyszínen. Ha jobbról, a Szent János Kórház felől a forgalom pirosat kap, rendszeresen van, aki azt gondolja, hogy pár másodpercen belül a gyalogosoknak úgyis zöld lesz, és lelép a járdáról, vagy esetleg átfut az úttesten, hogy elérje a megállóba érkező buszt.

Csakhogy a Hűvösvölgy felől még legalább 15 másodpercig zöld marad a lámpa, és a villamossíneken keresztül folyamatosan jönnek a járművek, ezért a Balesetinfo szerint ez lehetett a baleset hátterében.

Rovatok