Index Vakbarát Hírportál

Lehullt a lepel az évtized botrányáról

2022. december 18., vasárnap 14:15

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a brüsszeli korrupciós botrány az évtized legnagyobb korrupciós botránya, amelynek főszereplői baloldali politikusok, köztük az Európai Parlament volt szocialista alelnöke, a görög Eva Kaili.

Hollik István a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában közölte, 2010 óta, mióta Magyarországnak nemzeti kormánya van, azt hallják az európai baloldaltól, hogy az országban gond van a jogállamisággal.

„Azok oktatgatnak minket”, akik az évtized legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek bele – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki egyúttal jelezte, a fejlemények után még annyira sem tudják elfogadni az európai baloldal leckéztetését, mint eddig.

Arra a kérdésre, hogy az európai baloldali képviselők kinek az érdekét képviselik, Hollik István elmondta, Brüsszel nem képes Európa érdekeit meghatározni  és aszerint cselekedni. Az EU valamennyi válságot félrekezelte – közölte, példaként említve a migrációs krízist, a koronavírus-járványt és az ukrajnai háború miatti „elhibázott szankciókat”.

Az internacionalista hálózat nem tűnt el, csak átalakult

Hollik István az európai politikáról az MTI szerint azt is elmondta, hogy az „internacionalista hálózat” nem tűnt el, csak átalakult, és az unió intézményrendszere köré olyan hálót font, amely ellehetetleníti, hogy az európai képviselők a valódi problémákkal foglalkozzanak.

Hozzátette, a brüsszeli korrupciós botrány következtében napvilágra került mindaz, amiről korábban csak néhányan beszéltek. „Most lehullt a lepel”, és mindenki számára láthatóvá vált, hogy ami Brüsszelben történik, az az európai érdekkel legtöbb esetben ellentétes – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Arról, hogy elfogadták Magyarország újjáépítési tervét, ellenben néhány balliberális és zöldképviselő vereségnek tartja az eredményt, Hollik István kijelentette: Magyarország számára biztosan győzelem, mert ezek a források nem könyöradományok, hanem járnak az országnak.

Értékelése szerint 2022 az európai balliberális erőknek rossz év, erre példaként említette, hogy a magyar baloldal „csúnyán elvesztette a választást”.

Hollik István azt mondta, hogy a nemzeti konzultációt mintegy 1,5 millióan töltötték ki, és ez jelentős felhatalmazást ad a miniszterelnöknek.

Rovatok