Index Vakbarát Hírportál

Dermesztő hidegre kell készülni

2022. december 18., vasárnap 06:04

Vasárnap sokat fog sütni a nap, csapadékra nem kell számítani. Hajnalban néhol akár mínusz 10 fok is lehet, napközben mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, csak kisebb körzetekben lehet több felhő az égen. Említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb kezdetben néhol északon szállingózhat a hó. Mérséklődik, legyengül a légmozgás.

Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a havas, kevésbé felhős északi tájakon mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő – adta hírül az Időkép.

Kora délután mínusz 3 és plusz 3 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Nem lesz felettünk front

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg időben az érzékenyek körében hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok előfordulhatnak, valamint felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

Újabb nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Ajánlott a meleg, réteges öltözet, nagy lesz a megfázásveszély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok