Index Vakbarát Hírportál

Jegesedik a Balaton

2022. december 19., hétfő 05:43

Úgy tűnik, meglett a hatása az éjszakai mínuszoknak: jegesedik a Balaton. A héten azonban enyhülés várható, így nem valószínű, hogy a következő időszakban teljesen be fog fagyni a tó.

Az elmúlt éjszakákon mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakult a hőmérséklet Magyarországon, aminek meglett a hatása: vasárnap reggelre megindult a jégképződés a Balaton déli partján, a parthoz közeli részeken – írja az Időkép.

A jövő héten azonban enyhülés várható, így nincs sok esély arra, hogy a tó teljesen befagyjon. Amíg ez nem történik meg, addig életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni, és csak akkor szabad rálépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad és nem mozog.

Mint arról beszámoltunk, december utolsó heteiben melegfront érkezik térségünkbe, az előrejelzések szerint tavaszi időjárás várható az ünnepek idejére, fagypont fölötti csúcshőmérsékletekkel.

Szenteste szokatlanul meleg, 5 és 10 fok között lesznek majd a hőmérők mutatói, míg karácsony második napjától zuhanórepülésbe kezd a levegő hőmérséklete.

Rovatok