Index Vakbarát Hírportál

Közeleg a karácsony, mutatjuk, hogyan alakul az üzletek nyitvatartása

2022. december 19., hétfő 18:03

Vészesen közeleg a karácsony, már csak néhány nap maradt, hogy beszerezzük az ünnepi menühöz szükséges alapanyagokat. A korábbi évekhez hasonlóan az üzletek idén is a megszokottól eltérő időpontokban várják a vásárlókat. Mutatjuk a részleteket.

Ráfordultunk a véghajrára, kevesebb mint egy hét van hátra karácsonyig. A legtöbb áruház már közzétette az ünnepi időszakra vonatkozó információkat, és nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy az üzletek 24-én rövidített nyitvatartással üzemelnek, míg 25-én és 26-án egész napra bezárnak.

Legközelebb 27-én kedden nyitnak ki, hogy aztán egészen december 30-áig a szokott időben várják a vásárlókat.

Szilveszterkor, december 31-én jellemzően ismét rövidített nyitvatartással kell számolni, január 1-jén a boltok a hagyományoknak megfelelően zárva lesznek. A szokásos nyitvatartási rend január 2. hétfőtől tér vissza.

A konkrétumok szintjén az egyes üzleteknél az alábbiakat érdemes tudni:

PENNY

CBA

SPAR

Auchan

Tesco

Aldi

Lidl

A kisebb üzletek nyitvatartása a fentiektől eltérő lehet, december 24-én a kereskedelmi törvény alapján ugyanakkor minden boltnak legkésőbb 14 órakor be kell zárni. A kereskedők egy része általában él ezzel a lehetőséggel, míg mások ki sem nyitnak az ünnepi időszakban.

A nyitvatartásra vonatkozó változásokat az üzleteknek minden esetben fel kell tüntetniük, indulás előtt érdemes tájékozódni.

(Borítókép: Nagy Zoltán / Index)

Rovatok