Index Vakbarát Hírportál

Heves megyei óvodában jótékonykodott Tiborcz István

2022. december 19., hétfő 17:22

A gyermekek a karácsonyi műsort próbálták, amikor váratlan vendég érkezett a tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskolába. Az intézmény közösségi oldalán osztotta meg, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje járt náluk, 186 ajándékcsomaggal lepte meg őket.

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik volt dolgozója felvette a kapcsolatot Tiborcz Istvánnal, aki tevékenységünk és misszióink megismerése után ellátogatott hozzánk Tarnabodra, és minden egyes gyermeknek ajándékcsomagot hozott” – mondta el a Heves megyei portálnak Nyirfalvi Melinda, az oktatási intézmény vezetője.

Csaknem kétszáz gyermek kapott ajándékcsomagot, amely ruhaneműt, illatszert, játékot és édességet tartalmazott. Az igazgatónő a lapnak elmondta: mindenki nagyon örült, az ünnep közeledtével nagy segítség ez a családoknak és gyerekeknek egyaránt. 

A portál arról is ír, hogy a mindössze hétszáz lelkes kistelepülés lakóinak nagy része nehéz körülmények között él, a helyi óvoda és iskola pedig sokszor messze túlmutat egy oktatási intézmény feladatkörén. A tarnabodi intézmény Facebook-oldalán köszönte meg a jótékonykodást, bejegyzésükben azt írták: köszönik a nagylelkű adományt, amellyel minden, az iskolájukba járó gyermek családjának könnyebb lett az ünnepre való készülődés.

Rovatok