Index Vakbarát Hírportál

Egy újabb autóút készült el a Dunántúlon

2022. december 20., kedd 11:26 | aznap frissítve

Az új elkerülő szakaszok megépítésével gyorsabbá válik a közlekedés a Balaton és a főváros között.

Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés – fogalmazott az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Nyul Zoltán közölte: a balatonfüredi és a litéri csomópontok között több ütemben épült meg a 7,5 kilométeres útszakasz, 25,3 milliárd forintból.

Az MTI beszámolója szerint a 8-as főutat a 82-essel összekötő 1,1 kilométeres szakasz csaknem 3 milliárd forintba került.

Nyul Zoltán elmondta, hogy a 8-as főutat a 82-es úttal összekötő új szakasz, a 8229-es út két körforgalmi csomópontot tartalmaz, az útszakaszon a közvilágítást, víz- és gázszolgáltatást érintő beruházás is történt.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere fontosnak nevezte, hogy az Európa Kulturális Fővárosa évadra készülve nem csupán Veszprém, hanem az egész régió, sőt az egész ország számára jelentős beruházást valósítottak meg.

Rovatok