Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a kemecsei nőt megvakító férfi ellen, életfogytiglant kaphat

2022. december 21., szerda 10:31

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott – békülési szándékkal – többször felkereste lakóhelyén barátnőjét. Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta a sértettet, és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A sértett korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a vádlott elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták. A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

„A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő” férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja – írták a közleményben. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

A nő várandós volt

Mint megírtuk, a megvakított nő azóta műszemet kapott, de egy bírósági tárgyaláson – amelyet még nem a vakságot okozó bántalmazás ügyében tartották, hanem emberrablás ügyében – májusban azt mondta, a volt párja gyakorlatilag meg akarta gyilkolni őt. 

Ököllel és tenyérrel ütlegelt. Az orromból és a számból is ömlött a vér. Nekilökött egy szekrénynek, aminek kitört az üvege. Ezután egy olyan partvissal esett nekem, ami a benzinkutakon szokott lenni. Kimenekültem az utcára, de ő utánam jött egy bárddal. Le akarta vágni a fejemet, ezt mondta is

– fogalmazott a nő a bíróságon, aki azt is elmondta, hogy korábban várandós is volt a férfi gyermekével, de ezt nem mondta el neki, és később az állandó stressz miatt elvetélt. Egy alkalommal pedig, miután a rendőrök megbírságolták, az unokatestvéreivel együtt bántalmazta őt a párja.

Rovatok