Index Vakbarát Hírportál

Felhős időre, ónos esőre és csúszós utakra figyelmeztetnek a meteorológusok

2022. december 21., szerda 06:11

December 21-én az ország legnagyobb részén felhős, borongós, nyugaton párás, ködös idő várható, a frontérzékenyeket pedig nem kíméli majd az időjárás, írja az Időkép.

Szerdán kezdetben a keleti és déli tájakon süthet ki a nap hosszabb időre. A felhős, nyirkos tájakon kisebb eső, szitálásra, néhol ónos szitálásra is lehet számítani. Hajnalban 8, +2, napközben 1, +11 fokot mutathatnak a hőmérők. A szelesebb délnyugati tájakon kúszhat 10 fok fölé a levegő hőmérséklete.

Szerdán a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Sokaknál jelentkezhet migrén, vérnyomás-ingadozás, ők emiatt fáradtabbnak, tompábbnak, dekoncentráltabbnak érezhetik magukat, figyelmeztet az Időkép.

Az autósoknak is érdemes lesz körültekintően vezetniük: főként a Nyugat-Dunántúlon csökkentheti le a köd a látótávolságot szerdán. Az ónos szitálás miatt pedig nedves, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak a járművezetők országszerte.

Karácsonykor már jobb idő lesz

Csütörtökön változóan napos-felhős időben lesz részünk, estig számottevő csapadék nem valószínű. Pénteken már csak néhol lehetnek éjjeli fagyok, kora délután pedig 214 fokig melegszik a levegő.

Szombaton kevés helyen várható eső, zápor, több napsütésre északon van kilátás. December 24-én 614 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok