Index Vakbarát Hírportál

Pintér Sándor ajándékkal lepi meg a pedagógusokat

2022. december 21., szerda 09:57 | aznap frissítve

„A belügy és Rábel Krisztina ajándéka pedagógusoknak…” – kommentálta a felajánlást a PDSZ.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közzétett egy üzenetet, ami szerint Pintér Sándor és Mága Zoltán közösen biztosítanak 2500 tiszteletjegyet a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó köznevelésben dolgozók részére.

A PDSZ „a belügy és Rábel Krisztina ajándéka pedagógusoknak…” megjegyzéssel kommentált posztja szerint az adott tankerület 40 darab jegyet igényelhet, azon belül egy pedagógus maximum két jegyet kaphat Mága Zoltán 15., jubileumi újévi koncertjére.

A felajánlás azért is érdekes, mert a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pont a napokban szólította fel Pintér Sándort, hogy mondjon le. A szervezet december 17-i határozatában azt írta, a miniszternek azért kellene lemondania a tisztségéről, mert „teljesen járatlan és alkalmatlan a közoktatásban”.

Mindezt az után fogalmazták meg, miután Pintér Sándor összehívott egy konzultációt december 16-án, ahol ismertették a terveket többek között a közoktatásban bevezetendő új bérrendszerről. A pedagógusok 10 százalékos béremelésével kapcsolatban azt írták, hogy nem elégedettek, ugyanis ez egyrészt messze elmarad a sztrájkkövetelésektől, illetve az inflációt sem követi.

Szerintük „a béremelés pótlékemeléssel, és nem alapbéremeléssel történik, ezzel az ágazatban dolgozók számára olyan helyzetet tartanak fenn, amelyben a biztos bér, az alapilletmény még mindig a 2014. évi minimálbérrel számolt összeg”. 

(Borítókép: Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok