Index Vakbarát Hírportál

Piros lámpa, záróvonal, buszsáv, behajtani tilos – halmozta a szabálytalanságokat ez az autós

2022. december 21., szerda 17:32

A budapesti rendőrök fedélzeti kamerája rögzítette a sorozatos közlekedési jogsértéseket, ráadásul még jogosítványa sem volt a sofőrnek.

Egy buszsávot szabálytalanul használó autóst akartak megállítani a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály járőrei 2022. december 20-án 20 óra körül a főváros IX. kerületében, a Soroksári úton – írja a police.hu.

Az autós figyelmen kívül hagyta a megállásra történő felszólítást, ahogy a járőrautó fényjelzését és a szirénát is, továbbhaladt a buszsávban a Szabadkai út felől a Rákóczi híd irányába, miközben áthajtott több tilos jelzésen, záróvonalon, és elhaladt néhány behajtani tilos tábla mellett is.

A járművet öt perccel később a Mester utcán sikerült biztonságosan megállásra kényszeríteni, ekkor derült ki, hogy a gépkocsi vezetőjének nincs jogosítványa. A 18 éves fiatalembert megbilincselték, és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

Engedély nélküli vezetés és záróvonal átlépése miatt szabálysértési eljárás indult, a fedélzeti kamera által rögzített hat tilos jelzésen áthaladás és három kötelező haladási irány megszegése miatt pedig összesen 410 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá. Mivel a kocsiban utazott egy 11 éves kisfiú, a hatóság vizsgálja a kiskorú veszélyeztetése bűntett megvalósulását is.

Rovatok