Index Vakbarát Hírportál

Január 1-jén több órára leáll a Honvédkórház

2022. december 23., péntek 13:23

Január 1-jén 18 órán át nem fogad betegeket a Honvédkórház. Az egészségügyi intézmény weboldalán már megtalálható az a dokumentum, mely részletesen leírja, hogy az átállás ideje alatt hova fordulhatnak a betegek.

Informatikai átállás miatt január 1-jén, vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogad majd betegeket a Honvédkórház – szúrta ki a HVG.

A főigazgató, Wikonkál Norbert Miklós tájékoztatása szerint erre azért van szükség, mert az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, ehhez pedig szükség van a medikai rendszer átalakítására.

A kórház weboldalán már megtalálható az a dokumentum is, amely részletesen leírja, hogy az átállás idején a Honvédkórház páciensei mely egészségügyi intézményekhez fordulhatnak.

A sztrókos, trombózisos és többszörös traumás sérülést szenvedett betegek fogadására valamennyi, a Közép-magyarországi régióban található egészségügyi szolgáltatót kötelezik a szabad kapacitásaik terhére.

A Müller Cecília országos tiszti főorvos által jegyzett tájékoztatásból az is kiderült, hogy az érintett ellátási területekről érkező betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat koordinálja.

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok