Index Vakbarát Hírportál

Bejegyezték Jakab Péter mozgalmát

2022. december 23., péntek 15:16

A Jobbik korábbi elnöke, Jakab Péter Facebook-oldalán jelentette be, hogy megjött a bírósági végzés: bejegyezték az idén augusztus 20-án megalakult A Nép Pártján Mozgalmat.

Mostantól jogilag is létezünk. Ami ennél is fontosabb, hogy mi nemcsak jogilag létezünk, hanem azon túl is. Húszezer jelentkezővel, hús-vér, tenni akaró magyarokkal, jobboldali és baloldali aktivistákkal, hamarosan országos lefedettséggel. Új ellenzéket építünk, amelyik nem alkuszik a Fidesszel!

– írta az ellenzéki politikus a közösségi oldalán.

Az április 3-i országgyűlési választás ellenzéki kudarca ellenére hetven százalék feletti szavazataránnyal választották újra Jakab Pétert a Jobbik elnökévé a májusi tisztújító kongresszuson.

Egy hónappal később már azt jelentette be, hogy lemond az elnöki tisztségről, mert szerinte a párt új elnöksége „nem kívánja a tagság útját járni”, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számára a többséget, vagyis kivették a kezéből a Jobbik irányítását. Július közepén leváltották a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja éléről, majd augusztus 11-én kilépett a pártból, és augusztus 20-án megalakította saját mozgalmát.

Rovatok