Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor kinevezte az új korrupcióellenes szervezet vezetőjét

2022. december 23., péntek 06:27

Január elsejével dr. Karácsoni-Pej Melindát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetőjévé. Az erről szóló kormányrendelet csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint Karácsoni-Pej Melinda megbízatása négy évre szól. Karácsoni-Pej Melinda dandártábornok a kinevezéséig a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán dolgozott bűnügyi főigazgató-helyettesként.

A Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter alá tartozó szervezet elsősorban az összeférhetetlenséget vizsgálja az uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztési projekteknél. A tárca honlapján található leírás szerint az Igazgatóság

A bármilyen uniós pénzügyi támogatás végrehajtásához kapcsolódó csalás, összeférhetetlenség és korrupció, valamint egyéb jogsértések és szabálytalanságok megelőzésére, feltárására és kijavítására létrejött független Integritási Hatóságnak az Igazgatóság a tevékenységéről évente beszámol.  

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó:  Papajcsik Péter / Index)

Rovatok