Index Vakbarát Hírportál

Péntek délutántól átváltozik az ország egyik leghíresebb hídja

2022. december 23., péntek 10:31

Sikeres volt a főpróba, így a Magyar Közút immár második alkalommal alakítja karácsonyfává az M0-s autóúton található Megyeri hidat az ünnepek alatt. Péntek késő délutántól bárki megtekintheti majd az ünnepi látványosságot a következő két hétvége során.

Energiatakarékossági okokból idén csak az alap-díszvilágítását felhasználva vált zöld színre a híd, közölte a közútkezelő. A költséghatékonyabb megvalósítás valamivel halványabb hatást ígér, de cserébe idén mind a két pilont átszínezik, tette hozzá a társaság.

A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai első ízben 2022. december 23–26. között, vagyis péntek, szombat, vasárnap és hétfő este váltanak zöld színre. Ez nem minden, az első három napon mindkét pilon mindkét oldalára karácsonyi csúcsdíszt is kivetítenek majd a szakemberek.

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig pompázik zöld színben az ország egyik leghíresebb hídja. A kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap-díszvilágítás ideje alatt bárki megtekintheti az ország legnagyobb karácsonyfáit.

A társaság azt kéri, hogy ha valaki fotót készít a látványosságról, és azt megosztja közösségi profiljain, jelölje a Közút oldalait is, hogy a társaság a legjobb fotókból később összeállítást oszthasson meg a közösségi oldalain.

A 2022-es ünnepi díszvilágítás főpróbájáról készült videó alább tekinthető meg:

Rovatok