Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Az élet teremti az Istent, vagy az Isten teremti az életet?

2022. december 25., vasárnap 16:39

A Demokratikus Koalíció elnöke karácsonyi Facebook-posztjában többek között arról írt, hogy „minden kultúra megtalálta saját Istenét az élet, a rend végső forrásaként.”

„Az élet a legnagyobb csoda. Száznál valamivel több kémiai elem úgy rendeződött össze, hogy a majdnem semmi életre kelt: megmozdult, válaszolt, megsokszorozta önmagát. Hogy ki vagy mi volt a rendező, nem tudjuk” – kezdte Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke azzal folytatta, hogy

az egyik hisz az anyagi világ felsőbb elrendezettségében, az isteni akaratban, a másik pedig ezzel szemben a véletlen teremtő valóságában.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, hogy az élet alig magyarázható csoda, ezért okszerű, hogy a csoda mögött is csodát keressünk, „minden kultúra megtalálta saját Istenét az élet, a rend végső forrásaként.”

Az élet teremti az Istent, vagy az Isten teremti az életet?

– tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.

Az ellenzéki politikus kifejtette: „A kérdés válasz nélkül is a létező világ, más életének elfogadásában, a szeretetben nyer e világi, végül praktikus értelmet”. Gyurcsány Ferenc posztja végén feltett még egy kérdést: „Kell-e a szeretethez Isten? Karácsony csendes merengése szótlan magánnyá dermed”.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok