Index Vakbarát Hírportál

A fővárosban robbanás, Kunmadarason lakástűz volt

2022. december 26., hétfő 12:59

Robbanás történt hétfőn egy fővárosi családi házban, mely következtében egy válaszfal kidőlt, az épületben lévők azonban nem sérültek meg. Szintén hétfőn tűz ütött ki egy nyolcvan négyzetméteres lakásban a Frangepán Miklós utcában, Kunmadarason. Itt a tűzoltók egy holttestre bukkantak oltás közben.

Robbanás történt egy fővárosi, XVIII. kerületi, Lea utcai családi ház kazánhelyiségében – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint a robbanás miatt egy körülbelül hat négyzetméteres válaszfal kidőlt. A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert kísértek ki az épületből, akik a helyszíni információk szerint nem sérültek meg. A szóvivő hozzátette: a helyszínre érkeztek a társhatóságok és a gázszolgáltató munkatársai is.

Szintén hétfőn tűz ütött ki Kunmadarason, egy Frangepán utcai lakásban

– közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel tájékoztatása szerint egy nyolcvan négyzetméteres családi ház húsz négyzetméteres nappalija teljes terjedelmében égett, valamint a födém is beszakadt.

A tűzoltók fél órán át küzdöttek a lángokkal, és oltás közben egy holttestet találtak. Az épületből három gázpalackot is kihoztak, a helyszínen talált kutyát pedig az állatvédőkre bízták. A tűz keletkezésének körülményeit még vizsgálják a szakértők, egyelőre semmilyen pontosabb információval nem szolgálhattak. 

Csupán karácsony első napján már 185 alkalommal riasztották a katasztrófavédelmet, amiből 133 alkalommal szükség is volt tűzoltói beavatkozásra. December 25-én 21 lakástűzzel kellett megbirkózniuk a tűzoltóknak.

Rovatok