Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelt az ügyészség a Döcher-gyilkosság ügyében

2022. december 29., csütörtök 14:21

Lehet, hogy a Csontkezű egy bűnszervezetek között köttetett barterügylet áldozata lett. A gyilkosság indítékáról továbbra sincs biztos információ.

Vádat emelt az ügyészség a Döcher-gyilkosságként elhíresült, még 1999-ben Budapesten történt kettős emberölés gyanúsítottjaival szemben.

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a felbujtó és a gyilkos ellen, akikkel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott – ez áll az ügyészség közleményében, amelyet az MTI ismertetett.

A vádirat szerint a felbujtó egy jelenleg 52 éves férfi, H. Sándor, aki 1991 és 1998 között közeli baráti viszonyt ápolt Döcher Györggyel, korábbi bűntársával. Mindketten jól ismerték a másik áldozatot, Döcher bolgár testőrét.

A bűntény idején az alvilágban Csontkezűként ismert Döcher börtönbüntetését töltötte, de az enyhébb végrehajtási szabályok szerint kedvezményben részesült, ezért XV. kerületi Palotás kisvendéglőben dolgozhatott.

A Turek néven elhíresült felbujtó H. Sándor (aki D. Alexre változtatta azóta a nevét) elhatározta, hogy S. Lajossal, egy szlovákiai bűnszervezet vezetőjével ápolt kapcsolatát felhasználva megöleti Döchert és bolgár testőrét, M. D. Dimitrovot, ismertebb nevén Bolgár Misit.

H. Sándor meg is bízott egy szlovák bérgyilkost, B. Karolt (az ügy másik vádlottját), aki az említett vendéglőben egy hangtompítós géppisztollyal összesen húsz, fejre és fejtájékra irányuló célzott lövéssel kivégezte a magyar és a bolgár férfit.

Az ügyészi indítvány szerint a vádlottak legkorábban húsz év után kerülhetnek feltételes szabadságra.

Az ügyben továbbra sincs pontos információ a gyilkosság indítékáról. Fevetődött, hogy Döcher szerbekkel keveredett fegyverkereskedelem miatti üzleti elszámolási vitába. Más feltételezés szerint azonban bartergyilkosság áldozata lett, ami azt jelenti, hogy az egyik bűnbanda nem pénzzel fizet a másiknak, hanem barterüzlet keretében egy másik kivégzéssel rendezték a számlát. 

Rovatok