Index Vakbarát Hírportál

Kihallgatták az autóknak hajtó embercsempészt, aki 35 főt szállított Budapest felé

2022. december 29., csütörtök 16:39

Gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó ügyészség a menekülés közben rendőrautónak hajtó külföldi embercsempészt, aki az M1–M0 autópályán 35 embert csempészett. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyomoz a georgiai állampolgár ellen.

A grúz férfi december 27-én az esti órákban az M1–M0 autópályán közlekedett egy külföldi rendszámú kisteherautóval, amelynek zárt rakterében 35, Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyt szállított – közölte az ügyészség.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt több gépkocsival, megkülönböztető jelzést használva követni kezdték, azonban a kisteherautó vezetője – a felszólításokat figyelmen kívül hagyva – nem állt meg, és Budaörsnél letérve az autópályáról nagy sebességgel Budapest belvárosa felé haladt.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi menekülés közben több, a forgalomban részt vevő személykocsinak nekiütközött, illetve az I. kerületi Attila úton áttért a menetirányával szemben haladó sávba, miközben kitérésre kényszerítette a vele szemből érkező rendőrautót, majd a

kitérés közben a menetirány szerinti bal oldalra áttért szolgálati gépkocsi jobb hátsó részének szándékosan neki is ütközött.

Az ütközéstől a szolgálati gépkocsi légzsákjai kinyíltak, az abban tartózkodó rendőrök könnyű sérüléseket szenvedtek. A YouTube-ra feltöltött rendőrségi felvétel itt tekinthető meg.

Az ütközés következtében az elkövető által vezetett kisteherautó jobb első kereke is kitört, így a külföldi férfi futva próbált elmenekülni a helyszínről, azonban a rendőrök utolérték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által őrizetbe vett külföldi férfit a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított vallomásában tagadta a bűncselekmény elkövetését.


Az embercsempészés bűntette miatti nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.

Rovatok