Index Vakbarát Hírportál

Késelés Óbudán, életveszélyes állapotba került egy férfi

2022. december 30., péntek 18:38

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy férfit Budapesten, akit hátba szúrtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói öt órán belül Kőbányán fogták el a feltételezett elkövetőket.

A rendőrségre csütörtök délután érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, egy Váradi utcai lakóház udvarán egy férfit késsel megszúrtak.

A sértettet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol megállapították, hogy sérülései életveszélyesek, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, és a rendőrök azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a tényállás tisztázását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves B. Krisztián és párja, a 23 éves B. Vivien a lakóház alagsorában szóváltásba keveredett a későbbi sértettel, majd B. Krisztián és a férfi között dulakodás alakult ki. B. Krisztián szólt a nőnek, hogy hozzon egy kést, amit a nő meg is tett, és a párjával dulakodó férfit hátba szúrta, majd mindketten elmenekültek a helyszínről.  

A nyomozók öt órával később Kőbányán, a Martinovics téren mindkettőjüket elfogták, majd emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették őket – olvasható a rendőrség közleményében.

Az elfogásukról felvétel is készült:

Rovatok