Index Vakbarát Hírportál

Pár nap múlva lejár a fiatalok egyik utazási kedvezménye

2022. december 30., péntek 10:24

A szilveszterkor és újévkor várható nagyobb utasforgalom miatt a MÁV-Start, a Volánbusz és a MÁV–HÉV járataival utazóknak azt tanácsolja a MÁV–Volán-csoport, hogy elővételben vagy online vásárolják meg a jegyüket – közölte a Mávinform.

A Mávinform szerint év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Január 2-ig a frekventált napokon a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest, a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Szolnok–Békéscsaba, a Budapest–Pécs vonalon az intercityvonatok, továbbá a dél-balatoni vonalon a Balaton és a Tópart IC, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti intercity, valamint a Göcsej és Bakony intercity Zalaegerszeg és Szombathely felé szükség esetén több kocsival közlekednek „az utasforgalom függvényében és a lehetőségekhez képest”.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel.

A már nem tanuló, 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz járatai december 31-én, szilveszterkor szabadnapi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak.

Január 2–6. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok. Január 7-én szabadnap, 8-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 9-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek – hívták fel a figyelmet.

A HÉV-járatokról azt írták, hogy december 31-ről január 1-jére virradó éjszaka valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai eljutás.

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok