Index Vakbarát Hírportál

Benyugtatózták és kirabolták főbérlőjüket Gyulán

2022. december 31., szombat 12:52

Tíz darab nyugtatót kevert főbérlője italába egy férfi Gyulán, majd partnerével elvettek tőle 60 ezer forint készpénzt, amit az este folyamán megfeleztek. A járási ügyészség fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozta a két férfival szemben beismerés esetére is.

Két férfi főbérlőjükkel és annak élettársával lakott együtt Gyulán, 2021 szeptemberében viszont egy italozás során az egyik férfi kitalálta, hogy az általa rendszeresen szedett nyugtatóból tíz darabot összetör, azt belekeveri a főbérlő üdítőitalába, majd amikor az a gyógyszer hatása miatt elalszik, elveszik a pénzét.

A férfi félrehívta társát, és elmondta neki a tervét. Társa a cselekmény elkövetésébe beleegyezett. Ezt követően az egyik férfi az összetört nyugtatókat belekeverte a sértett üdítőitalba, amit ő az este folyamán megivott, majd elment otthonról.

A főbérlő este hétkor érkezett haza, és ekkor már rosszul érezte magát, szédült és nagyon álmos volt, majd lefeküdt aludni. Ezt követően a vádlottak bementek a hálószobába, a sértett nadrágját átkutatták, és elvettek tőle 60 ezer forint készpénzt, amit az este folyamán megfeleztek. A zsákmányból az egyik férfi bort vásárolt a további italozáshoz. A bűncselekménnyel okozott kárból 30 ezer forint térült meg. A cselekmény következtében a sértett gyógyszermérgezést szenvedett, amelynek a gyógytartama nyolc napon belüli volt.

A járási ügyészség a különös és többszörös visszaesőnek minősülő egyik férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetést, míg a szintén büntetett másik férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta beismerés esetére is – írja a beol.hu.

Rovatok