Index Vakbarát Hírportál

Fordulat az év végén, ilyen idővel búcsúzik 2022

2022. december 31., szombat 05:58

Az év utolsó napján néhol akár tavaszias meleg is lehet, napközben 8 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megyére adott ki figyelmeztetést sűrű köd miatt. A következő napokban tovább enyhül a levegő.

Szombaton kezdetben elszórtan előfordulhat kisebb eső, délután viszont már szárazabb idő ígérkezik, de csak délen, délnyugaton süthet ki több órára a nap. Északra, északkeletre viszont beragadhat a hajnalra képződő pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt szitálás is előfordulhat. Többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél – írja az Időkép.

Hajnalban 0 és 8 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben a tartósabban nyirkos tájakon 3-7,

máshol 8-16 fokra van kilátás, délnyugaton és délen mérhetjük a legmagasabb értékeket.

A következő napokban havazás sehol sem várható. Tovább enyhül az idő, többfelé kora tavaszias időre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton hat megyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A látótávolság csupán pár száz méteres lehet

Szombat estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

A melegedés miatt bágyadtak lehetünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint nem lesz időjárási front felettünk, viszont melegedés zajlik térségünkben, melynek hatására fáradékonyabbak, aluszékonyabbak, dekoncentráltabbak, bágyadtabbak lehetünk, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, migrén is előfordulhat, valamint vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A nyirkosabb tájakon élők körében ízületi panaszok fordulhatnak elő, a szelesebb tájakon élők pedig fejfájást, ingerlékenységet is tapasztalhatnak. A borongósabb, nyirkosabb tájakon alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, de a szelesebb tájakon élők komfortérzete is romolhat kissé. 

Réteges öltözet viselése ajánlott, viszont a nyirkosabb, ködösebb tájakon nagy lesz a megfázásveszély, az ott élőknek meleg öltözet viselése javallott.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok