Index Vakbarát Hírportál

Fejtetőn bucskázott a Mercedes, 70 méteren tövestől kidöntötte a fákat

2022. december 31., szombat 10:32

Soltvadkert felé közlekedve a bal kanyarban jobbra letért az útról egy Mercedes, és a tetején állt meg az árokban, miután 70 méteren kidöntötte az út menti fákat. Az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a kiskőrösi mentők a kiskunhalasi kórházba.

Tövestől kidöntötte az út menti fákat egy Mercedes terepjáró, majd az árokba borult szombat éjszaka a Soltvadkert és Tázlár között vezető 5405-ös számú úton Felsőtelep határában.

A Mercedes a BAON szerint Soltvadkert felé haladt, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban eddig tisztázatlan körülmények között letért a jobb oldali útpadkára, majd az árokba, ahol közel hetven méteren át letarolta és tövestől döntötte ki az útjába kerülő fákat.

A személyautó végül a tetejére borulva állt meg, férfi vezetőjét a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók és a kiskőrösi mentők az autó tetőnyílásán keresztül emelték ki.

A férfi súlyosan megsérült, de mindvégig eszméleténél maradt, kommunikált a mentőkkel, akik a helyszíni ellátás után a kecskeméti kórház baleseti osztályára szállították.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt órákon át teljes szélességében lezárta az utat a rendőrség, a baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai szakértő bevonásával vizsgálják.

Rovatok