Index Vakbarát Hírportál

Schiffer András: A globális nagytőke foglyul ejtette az EU intézményeit

2022. december 31., szombat 09:26

Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke és Schiffer András, az LMP volt társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélgettek a 2022-es évről, és az előttünk álló eseményekről.

Vona Gábor szerint az év legfontosabb eseménye a háború volt, akivel Schiffer András is egyetértett. Az LMP volt elnöke azt mondta, az orosz offenzíva sokkal nagyobb mértékben határozza meg az ország jövőjét, mint önmagában az áprilisi választási eredmény. Kiemelte: a háború hatásai miatt kiéleződtek az ellentétek a „modernitáshívők” és „modernitásellenesek” között.

Brüsszel és a magyar kormány kapcsolatát illetően Vona Gábor azt mondta, hogy ő támogatná a „magyar kormány szabadságharcát”, ha az érdemi, hosszútávú stratégiai célokért folyna. Szerinte, ha Orbán Viktor a brüsszeli harcokra fordított energiát inkább a magyar élelmiszergazdaság oltárán áldozná fel, akkor azt még támogatná is.

Schiffer András szerint nevezheti ezt Orbán Viktor szabadságharcnak, de van egy létező konfliktus a magyar kormány és Brüsszel között. Úgy véli, „a globális nagytőke foglyul ejtette az EU intézményeit és a nemzeti keretek között felhalmozó oligarchák között van egy érdekkonfliktus” – fejtette ki a műsorban.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Rovatok