Index Vakbarát Hírportál

Zalaegerszegen jött világra az év első újszülöttje

2023. január 1., vasárnap 09:09

Valamivel éjfél után született meg 2023 első újszülöttje, aki Zalaegerszegen látott napvilágot. Édesanyjának már ő a második gyermeke.

A Zalaegerszegen éjfél után 35 másodperccel született kisfiú lett az első újszülött 2023-ban az országban, az állami intézményekben. A gyermek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban jött a világra – közölte az intézmény szülészete vasárnap az MTI-vel.

A Závennek elnevezett kisfiú 48 centiméterrel, 2840 grammal, császármetszéssel jött a világra. A 34 éves édesanyjának ő a második gyermeke.

A Semmelweisen is megszületett az első baba

Éjfél után 14 perccel jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén az első kisbaba 2023-ban – derült ki az intézet közleményéből.

A kisfiú 4140 grammos súllyal és 54 centiméterrel természetes úton született a család harmadik gyermekeként, egy kisfiú és egy kislány testvéreként. Az édesanya, Cservenné Czirják Regina december 31-re volt kiírva a babával. Elmondása szerint könnyű szülése volt.

A KISFIÚ A ZENTE MÁTÉ NEVET KAPTA.

Mint kiderült, az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2023. január 1-jén reggel 7 óráig összesen hat baba született. 

Az MTI beszámolója szerint az első budapesti baba a Péterfy Sándor utcai kórházban született meg.

Rovatok