Index Vakbarát Hírportál

A szilveszteri buli közepén esett össze egy férfi Karcagon

2023. január 2., hétfő 12:47

Éjfél előtt, előzetes panasz nélkül esett össze hirtelen egy 40 év körüli férfi Karcagon. A betegnek az új év új életet is jelentett, hisz barátai azonnal mentőt hívtak és megkezdték az újraélesztést.

Egy karcagi lakáson gyűlt össze szilveszterezni az a baráti társaság, ahol éjfél előtt egy órával egy 40 év körüli férfi minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett – számolt be az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán.

Barátai azonnal mentőt hívtak és a tapasztalt mentésirányító utasításai szerint megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem lélegzett. A telefonos instrukciók alapján rögtön megkezdték az újraélesztését és egymást váltva küzdöttek a férfi életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező életmentők emelt szinten folytattak.

A társaság reménykedve figyelte az ellátást és végig igyekeztek segédkezni az életmentőknek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, pontban éjfélkor pedig visszatért a férfi keringése, így stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – olvasható a bejegyzésben.

Rovatok