Index Vakbarát Hírportál

Kilőtték a Margit-szigeten garázdálkodó 150 kilogrammos vaddisznót

2023. január 4., szerda 16:55

Az emberek biztonsága érdekében a rendőrök korlátozták a forgalmat a fővárosi Margit-szigeten, miután egy nagy testű vaddisznóról kaptak bejelentést. Megtalálták a szerda délután három óra óta keresett vaddisznót, az esti órákban egy vadász lőtte ki a 150 kilogrammos állatot.

A rendőrök értesítették az illetékes vadásztársaságot is, miközben a terület átvizsgálásakor nem találták a vaddisznót, ezért a forgalomkorlátozást 16 óra 45 perckor feloldották.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának a szigeten tovább járőröző rendőrei 19 órakor jelentették, hogy a 150 kilogrammos állatot a vadász a Duna-parton három lövéssel kilőtte, a tetem a Pest felőli oldalon elmerült a folyóban – jelentette a rendőrség.

A terület átvizsgálásakor nem találták a vaddisznót – a szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet, ezért a forgalomkorlátozást 16 óra 45 perckor feloldották. A szigeten a budapesti rendőrök tovább járőröztek. 

Január 4-én 15 óra után több bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a Margit-szigeten egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznót láttak – írja a rendőrség a honlapján.

Kiürítették a szigetet, és lezárták a forgalom elől az utakat.

A látogatók biztonsága érdekében a rendőrök nem engedték be a szigetre a jármű- és gyalogosforgalmat, valamint értesítették az illetékes vadásztársaságot. 

Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője a Magyar Hang szerint megerősítette, hogy egy nagy testű vaddisznót láttak kószálni, de már értesítették a területileg illetékes vadásztársaságot is.

Egy ideig nem közlekedett a 26-os busz, de a BKK frissítette a tájékoztatást, amely szerint a 26-os autóbusz ismét a teljes vonalon közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ korábban annyit közölt, hogy autóval nem lehet behajtani, és a gyalogosforgalmat sem engedik a szigetre, a 26-os autóbusz nem közlekedik.

Rovatok