Index Vakbarát Hírportál

Jelentős késések voltak a győri vasútvonalon

2023. január 4., szerda 13:24 | aznap frissítve

Biztosítóberendezés hibája miatt 30-60 percet, esetenként akár 100 percet is késtek a vonatok szerda délután Budapest és Győr között, a győri fővonalon – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A berendezés Tatabánya és Szárliget állomás között hibásodott meg, illetve ugyanezen a szakaszon – amint arról az Index már beszámolt  egy szerelvény halálra gázolt egy embert, ami további fennakadásokat okoz a vonatközlekedésben.

A Déli pályaudvarról Oroszlányba tartó vonat gázolt halálra egy embert, emiatt  várhatóan kora délutánig  csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Tatabánya és Szárliget között. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon 10-15 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A menetrend helyreállásáig a Budapest és Győr között közlekedő vonatok felármentesen voltak igénybe vehetők, illetve Tatabánya és Oroszlány között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Az első busz várhatóan dél körül indul, illetve egyes nemzetközi és InterCity vonatokat összekapcsolnak – derült ki a Mávinform közleményéből.

Fokozatosan áll helyre a menetrend

Megjavították a meghibásodott vasúti biztosítóberendezést Tatabánya és Szárliget között, így ismét két vágányon közlekednek a vonatok a győri fővonalon, szerda késő délutánra helyreállhat a menetrend – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Rovatok