Index Vakbarát Hírportál

Sörösüveggel támadtak egy ukrán férfira az Örs vezér terén

2023. január 4., szerda 13:05

Egy férfi minden előzmény nélkül támadt egy általa nem ismert külföldire az Örs vezér terén. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető törött sörösüveggel támadt egy általa nem ismert külföldi férfira az Örs vezér terén.

A vádirat szerint a férfi 2022 májusában este, a XIV. kerületi Örs vezér terén – erősen ittas állapotban, kezében egy sörösüveggel – odalépett a téren beszélgető, általa nem ismert ukrán állampolgárhoz. A vádlott a sörösüveget – előzmény nélkül – eltörte, majd egy alkalommal a törött üveggel kis erővel megszúrta a sértett nyakát.

A szúrás következtében a sértett a nyakán könnyebb, 8 napon belüli sérülést szenvedett, azonban a használt eszközre és a támadott testtájékra tekintettel a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló testi sérülést okozzon – közölte az ügyészség.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a támadót – aki állt már korábban bíróság előtt – súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg letartóztatásban van. A dulakodásról felvétel is készült.

Rovatok