Index Vakbarát Hírportál

Néhány perc alatt két baleset is történt a ködös M7-esen, mindent látott a kamera

2023. január 5., csütörtök 13:29

Rövid időn belül két incidens is történt az M7-es jelzésű autópályán, amit az egyik decemberi napon tejsűrű köd burkolt be a reggeli órákban, emiatt jelentősen romlottak a látási viszonyok a sztrádán.

December 16-án egy kamion figyelmetlenül próbált megelőzni egy másik teherautót Balatonszárszó mellett. A fehér furgon a kamion holtterében haladt, a két jármű aztán összeért a belső sávban. A balesetben érintett járművek ezután félreálltak, a vészvillogó bekapcsolása mellett – ezzel jelezték a hátulról érkezőknek, hogy veszélyre számíthatnak az úton, ezért érdemes lenne lassítaniuk.

Ennek ellenére néhány perccel később újabb baleset történt ugyanott: bár több érkező autó is fékezni kezdett, egy autós azonban valószínűleg túl nagy sebességgel jött, ráadásul későn vette észre a balesetet.

A kormánykerék félrerántása után az autó előbb az első balesetben sérült furgonnak ment neki, majd egy szabályosan, a külső sávban haladó kocsit is eltalált.

A balesetekről videót is közölt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., ez alább tekinthető meg:

„Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszuk meg a sebességet, tartsuk be a követési távolságot” – figyelmeztette a társaság a járművezetőket.

Rovatok