Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: A Fidesz tönkrement és fasiszta bűnszövetkezet lett

2023. január 5., csütörtök 11:34

Közösségi oldalán tett közzé bejegyzést csütörtökön Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. A politikus ebben arról ír, hogy a Fidesz tönkrement és fasiszta bűnszövetkezet lett.

Tönkremehet valaki úgy is és akkor is, ha ezt még nem tudja, mi több, ha esetleg még más se látja azt. Mert nem feltétlenül akkor megy valami tönkre, ha darabjaira hullik, hanem akkor, amikor már nem teljesíti létezésének értelmet adó feladatát – írta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a hivatalos Facebook-oldalán.

A volt miniszterelnök szerint a Fidesz tönkrement, mert már semmit nem jelent nekik Kölcsey azon parancsa, miszerint „a haza minden előtt”. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett” – tette hozzá.

Uralkodtak a mi környékünkön náluk aljasabb rendszerek is. Ideig-óráig. De nem lehet túljárni a történelem eszén. A Fidesz ezzel próbálkozik. Rajta fog veszni. Mert a történelmi élet sikerességének záloga nem a fizikai nagyság, hanem a szellem, az erkölcs nagyszerűsége. Akiből ez hiányzik, az bukni fog. A Fidesz bukni fog

– fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc úgy folytatta, hogy jó néhány ellenzéki párt is tönkremehet, és az ő esetükben is lehet az a helyzet, hogy látszólag még vannak, de valójában már nincsenek, hiszen mint írta, a vegetálás ugyanis nem egyenlő az élettel.

A valóban működő ellenzéki párt kormányzóképes, szervezett, alternatív politikai erő. Akik ezen képességeket nem birtokolják, azok még ha láthatóak is, de már tönkrementek. Ezek az ellenzéki pártok talán még nem vesztek el örökre, de ha valóban működni akarnak, akkor újra össze kell őket rakni. Ki-ki maga sorsának kovácsa – vélekedett a Demokratikus Koalíció elnöke.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok