Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek az erzsébetvárosi késelés ügyében

2023. január 5., csütörtök 11:13

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt 3 férfival szemben, akik 2022. január 9-én éjjel egy erzsébetvárosi szórakozóhely előtt előbb megvertek, majd hason szúrtak egy férfit – közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

A háromfős társaság szóváltásba keveredett a sértettel, akit ezután szidalmazni kezdtek, később pedig el akarták zavarni a szórakozóhelyről, miközben szurkálással és veréssel fenyegették.

Az utcán aztán az egyik vádlott, egy 33 éves férfi egy késsel kis-közepes erővel hasba szúrta a sértettet, ezután 28 éves társa meg is ütötte. A vádlottak később elmenekültek a helyszínről, a rendőrség azonban őket 2 héten belül elfogta őket. A sértett a szúrás hatására 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével, valamint társtettesként csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a 33 éves késelőt.

A kerületi ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, a 28 éves vádlott feltételes szabadságra bocsátása kizárt, mivel a korábbi büntetésének letöltését nem kezdte még meg a vád szerinti újabb bűncselekmény elkövetésekor.

A szórakozóhely előtt történtek egy része ezen a videón tekinthető meg:

Rovatok