Index Vakbarát Hírportál

Elveszett egy nyolcéves kislány Budapesten

2023. január 5., csütörtök 08:54

Elkeveredett egy nyolcéves kislány Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál, miután családja felszállt a villamosra. A rémült gyereket a rendőrök nyugtatták meg, majd csaknem két órával később előkerült az édesanyja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának Nyugati pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőreihez kísértek oda egy rémült kislányt 2023. január 3-án 19 óra 45 perckor – közölte a rendőrség.

A síró gyereknek a Nyugati Pályaudvari Alosztályon a rendőrök enni és inni adtak, játékkal, rajzolással nyugtatták meg, ezután tudtak vele beszélni. Mint kiderült, a nyolcéves kislány édesanyja és testvérei felszálltak a villamosra, ő azonban a megállóban maradt.

Azt is elmondta, hogy Ukrajnából, Kárpátaljáról érkeztek, ezért a rendőrök nemcsak a többi egységet értesítették a Tevékenység-irányítási Központon keresztül, hanem többek között a menekülteket fogadó BOK csarnokkal is felvették a kapcsolatot, de a hozzátartozókat nem találták.

Az anyuka végül 21 óra 30 perckor jelentkezett eltűnt gyermekéért, így a kaland happy enddel zárult – olvasható a rendőrségi közleményben.

Rovatok