Index Vakbarát Hírportál

Sötétben ment a forgalommal szemben a belső sávban repesztő autós

2023. január 6., péntek 17:30

Egyre gyakoribb jelenség a forgalommal szemben történő közlekedés a magyar utakon, ami az autópályán vagy az autóúton az egyik legveszélyesebb szabálytalan manőver, hiszen magában rejti a frontális karambol veszélyét, ami halálhoz is vezethet. December hatodikán reggel megint volt valaki, aki ön- és közveszélyesen haladt autójával Magyarország területén.

„Ma hajnalban 6:20 perckor az M30-as miskolci elkerülő szakaszán egy autó jött a forgalommal szemben a belső sávban, kis híján balesetet okozva. Akár katasztrófa is történhetett volna, ha az engem előző autó pár másodperccel később előz. Remélem, a rendőrség tud intézkedni ellene” – írta a fedélzeti kamerával felszerelt autó sofőrje, aki a bpiautosok.hu-nak küldte be az alább megtekinthető felvételt.

A Budapesti Autósok korábban arról írt, hogy rengeteg ehhez hasonló szabálysértésről kapnak olvasói levelet. Tavaly nyáron például az M4-es autóút tiszapüspöki elkerülő szakaszán ment valaki a forgalommal szemben, a vétkes járművezető 30 000 forint közigazgatási bírságban és négy büntetőpontban részesült.

A forgalommal szemben történő közlekedés sajnálatos módon egyre elterjedtebb jelenség a magyar utakon, a forgalomfigyelő kamerák számos ilyen esetet rögzítenek.

A Magyar Közút azt mondja, ha valaki bármilyen oknál fogva a forgalommal szemben haladna, ne forogjon és ne tolasson, kérjen segítséget a 112-es számon a további balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

Rovatok