Index Vakbarát Hírportál

Megmenekülhet a nagy múltú vidéki pékség

2023. január 7., szombat 09:10

Év végén még a bezárásról tájékoztatták vevőiket, 2023-at viszont jó hírrel kezdték. A mosonmagyaróvári Kránitz Pékség és Cukrászüzem egyeztetésbe kezdett a gázszolgáltatóval, akivel ha sikerül megegyezniük, tovább üzemelhet a családi vállalkozás.

Vidéken és a fővárosban egyaránt küzdenek a vendéglátók a fennmaradásért, többen döntöttek a megszűnés mellett, mert nem tudják fenntartani a vállalkozásukat. Szakértők szerint csődbe mehet a vállalkozások fele.

A megnövekedett költségeket számos szolgáltató nem tudja kifizetni, így például a 130 éve működő budapesti Hauer cukrászda üzemeltetői is a bezárás mellett döntöttek.

A Kránitz pékség megmenekülhet

Úgy nézett ki, hogy az 1981 óta Mosonmagyaróváron üzemelő Kránitz pékség is erre a sorsra jut, ugyanis Facebook-oldalukon arról tájékoztatták vásárlóikat, hogy a gazdasági nehézségek, az elszabadult energiaárak miatt bezárnak.

Jó hírrel indult azonban az év, ugyanis mint bejegyzésükből is kiderült, a pékség tárgyalásokat folytat a gázszolgáltatóval, és egyelőre kedvezően alakul a helyzet. Ha sikerül megegyezniük, továbbra is üzemel a Kráncz Pékség és Cukrászüzem – írja a Sokszínű Vidék.

Tisztelt Vásárlóink! Üzletünk nyitva tart! A gázszolgáltatóval folyamatos egyeztetés folyik, amennyiben meg tudunk egyezni, üzletünk továbbra is működik

– számolt be a közösségi médiában a pékség tulajdonosa.

Rovatok