Index Vakbarát Hírportál

Magához tért a budapesti fiú, aki fejbe lőtte magát

2023. január 8., vasárnap 10:20

Magához tért kórházi ágyán és felismerte édesanyját az a 16 éves kamasz, aki barátja társaságában, játék közben egy gumilövedékes fegyverrel fejbe lőtte magát.

Mint azt megírtuk, egy fővárosi fiú a barátja társaságában volt otthon, ahol fegyverpróbálgatás közben sült el az eszköz. Az édesanya azt nyilatkozta, hogy fia és barátja kedvenc akciófilmjüket nézték, amikor a baleset megtörtént.

A lövedék áttörte Tibor koponyáját, és az agyába fúródott

– fogalmazott a az édesanya, aki biztos benne, hogy fia csak játszani akart, öngyilkossági kísérletről szerinte szó sem lehet. 

Tibor, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, most magához tért, és édesanyját is felismerte − írta meg a Bors.

A lap szerint Erzsébet a lövés iszonyatos hangjára lett figyelmes. Először azt hitte, hogy gyermeke meghalt, ezért roma szokás szerint megszaggatta a ruházatát, majd halottnak vélt fiát magához ölelte.

Ekkor vette észre, hogy Tibor életben van, és spriccel a vére, ezért a sebet a kezével próbálta lefogni. A segélyhívó központot a vendég fiú értesítette a balesetről. A mentők mellett perceken belül a rendőrök is megérkeztek. A fiút kórházba szállították, ahol több műtétet is elvégeztek rajta.

Egyedül nevelem a gyerekeimet, Tibornak tehát apja nincs, de van még két testvére. Ők is nagyon aggódnak érte, hiányolják

– mondta a lapnak az édesanya, aki a fegyverrel kapcsolatban kijelentette: elképzelése sincs, hogyan került a gyerekekhez. A rendőrség a pisztolyt lefoglalta.

Azt majd a a szakértők állapítják meg, hogy engedélyköteles típusról van-e szó, bár a lap által megkérdezett szakember elmondása szerint a szaküzletek 18 év alattiaknak hivatalosan engedélyhez nem kötött pisztolyt sem adhatnak el.

A baleset után nem lehetett tudni, hogy Tibor szenvedett-e maradandó sérülést, de legalább már eszméleténél van. A lap elérte a fiú édesanyját, aki szűkszavú tájékoztatást adott gyermeke állapotáról.

Már megszólalt, legyen ennyi most elég!

− fogalmazott Erzsébet.

Rovatok